مقالات مراقبت پوست

شناخت کامل پوست و لایه های آن

معرفی لایه های پوست

اگر شما هم دچار مشکلات پوستی هستید و میخواهید شناخت هر چه بیشتر و کامل تر از پوست داشته باشید و یا حتی میخواهید محتاطانه عمل کنید و با شناخت لایه های پوست از بیماری های پوستی که ممکن است در آینده به آن ها دچار شوید پیشگیری کنید، این مقاله برای شما است. ما در این مقاله تمام تلاش خود را کرده ایم تا درباره پوست و لایه های پوست اطلاعات مفیدی را جمع آوری کرده و به شما ارائه دهیم و در نهایت به شما بگوییم که محصولات پوستی که هر روزه از آن ها استفاده میکنیم و در روتین پوستی ما نقش اصلی را ایفا میکنند، بر کدام لایه های پوست تاثیر میگذارند و چگونه عمل میکنند.

همه ما میدانیم که مراقبت پوست به عنوان یکی از مهم ترین وظایف ما در نظر گرفته میشود؛ چرا که پوست نقش به سزایی در زیبا تر نشان دادن ما ایفا میکند و فرا تر از آن هیچ کدام از ما از پیر شدن پوست و به وجود آمدن چین و چروک های پوستی خوش حال نخواهیم شد. به همین دلیل روتین پوستی به شکل کامل تر و تخصصی تری نسبت به گذشته وارد زندگی ما شد و به ما در داشتن پوستی ایده آل از نظر مان، کمک کرد.

واضح است که روتین پوستی با استفاده از محصولات روتین پوستی که باید متناسب با نوع پوست مان باشند انجام میشود. با توجه به اینکه به طور کلی چهار نوع پوست وجود دارد شما باید بعد از آشنایی با نوع پوست تان، محصولات روتین پوستی مناسب خود را انتخاب کنید. انواع پوست به همراه توضیح مختصری از آن ها عبارت اند از :

پوست نرمال: چربی مناسب و بدون جوش های زائد

پوست خشک: احساس خشکی و کشیدگی در پوست بعد از شستن آن، پوسه پوسته شدن پوست

پوست چرب: ترشح چربی بیش از حد از غدد چربی پوست، جوش ها و آکنه های متعدد ناشی از چربی پوست

پوست مختلط: احساس همزمان چربی و خشکی پوست در نواحی مختلف از پوست

تشخیص نوع پوست بسیار آسان است و شما با توجه به مواردی که در بالا گفتیم میتوانید نوع پوست خود را تشخیص داده و سپس اقدام به خرید محصولات پوستی کنید. اما نکته ای که در این جا وجود دارد این است که یک شناخت کلی از لایه های پوست میتواند ما را در داشتن پوستی شفاف تر و سالم تر یاری کند. پس در ادامه با ما همراه باشید تا بهترین تعاریف از لایه های پوست و نقش های کلی آن ها را در اختیار شما بگذاریم.

معرفی لایه های پوست  

لایه های پوست

قبل از این که وارد بحث اصلی که معرفی لایه های پوست است بشویم بهتر است تا تعریفی از پوست داشته باشیم. پوست در واقع لایه ای است که بر روی سطح بیرونی اندام های ما کشیده شده است و با آلودگی ها و میکروب ها در تماس است. به بیانی دیگر پوست بخشی است که به عنوان محافظی در برابر عوامل بیماری زا، تقریبا تمام نواحی بدن را پوشش داده است و نقشی محافظتی را برای ما ایفا میکند.

اما علاوه بر این موارد پوست مخصوصا پوست صورت، تاثیر فوق العاده مهمی در زیبایی افراد دارد و وجود چین و چروک، جوش، آکنه، لک های پوستی و ... باعث کاهش جلوه پوست میشوند. عموما پوست را متشکل از سه لایه اصلی میدانند که هر کدام از این لایه ها نقش های خاصی را به عهده دارند و همان طور که مشخص است هر لایه هم از انواعی از زیر لایه ها و موارد دیگر تشکیل شده است. در ادامه سه لایه اصلی پوست را معرفی میکنیم:

لایه اپی درم: لایه اپی درم بیرونی ترین لایه پوست و در واقع همان لایه ای است که ما به عنوان پوست آن را میشناسیم. اپی درم از از چند لایه سلولی تشکیل شده است که اکثر آن ها را سلول های مرده تشکیل میدهند. همچنین مرطوب کردن سطح پوست بر عهده این لایه است و اگر که پوست خشکی دارید مقصر اصلی، لایه اپی درم پوست شما است.

اگر بخواهیم کمی تخصصی تر به این بخش بپردازیم و از بیرون به داخل لایه های اپی درم را بررسی کنیم باید بگوییم که این لایه شامل چهار دیگر است که بر ترتیب عبارت اند از: لایه شاخی پوست، لایه گرانولر، لایه سنگ فرشی و لایه پایه.    

لایه درم: درم لایه ای است که در بین لایه اپی درم و هایپو درم قرار دارد و در واقع به عنوان دومین لایه اصلی پوستی هم از بیرون و هم از درون شناخته میشود. این لایه مهم ترین لایه پوستی است که عملکرد ما برای مراقبت پوست و روتین پوستی معمولا برای این لایه انجام میشود. درم پوست از نظر ضخامت از قطر بیشتری نسبت به هر دو لایه دیگر پوست تشکیل شده است و بافت های عصبی و عروق خونی هم در این لایه قرار گرفته اند.

همچنین لایه درم پوست باعث به وجود آمدن خاصیت ارتجاعی در پوست میشود و واضح است که این لایه حتی در تشکیل چین و چروک های پوستی هم نقش دارد. علاوه بر این وجود غده های چربی در لایه درم پوست علت آشکار شدن جوش ها و آکنه ها را برای ما واضح میسازد. پس یه طور کلی لایه درم نقش مهمی در پوست دارد و اکثر محصولا روتین پوستی باید بر این قسمت از پوست تاثیر گذاری داشته باشند.   

لایه هایپودرم: لایه هایپودرم عمدتا از سلول های چربی تشکیل شده است. معمولا سلول های چربی به عنوان عایق حرارتی و همچنین ضربه گیر عمل میکنند و تلاش میکنند تا از رسیدن آسیب ناشی از ضربات به پوست محافظت کنند.   

نقش هر لایه از پوست 

نقش هر لایه پوست

حال که با لایه های پوست آشنا شدیم و یک دیدگاه کلی از عملکرد آن ها به دست آوردیم، بهتر است تا به طور تخصصی تر درباره نقش هر یک از این لایه ها صحبت کنیم و کم کم وارد بحث تاثیرات محصولات روتین پوستی بر روی لایه های پوستی شویم. ادامه مقاله را با دقت مطالعه کنید.

نقش لایه اپی درم پوست

کاربرد لایه اپیدرم پوست

گفتیم که اپی درم بیرونی ترین لایه پوست است و اگر به صورت خود نگاه کنید چیزی که میبینید متشکل از چندین لایه پوست است که تقریبا از سلول های مرده تشکیل شده اند. وظیفه کلی این لایه رنگ دهی به پوست است و رنگدانه های پوستی در این لایه وجود دارند. سلول های زنده ای که در این لایه از پوست وجود دارند کار ساخت سلول های جدید پوستی را انجام میدهند. چرا که لایه سلول های مرده به تدریج میریزند و باید با سلول های جدیدی جایگزین شوند تا سدی در برابر میکروب ها و آلودگی های خارج از محیط بدن ما به وجود بیاید.

شاید برای تان جالب باشد که بدانید ما روزانه چیزی در حدود میلیون ها سلول مرده را از دست میدهیم و به همین دلیل ساخت سلول های جدید و جایگزین کردن آن ها به عنوان یک نقش محافظتی در نظر گرفته میشود که باید انجام شود تا از ورود عوامل بیماری زا به بدن ما جلوگیری شود.

نقش لایه درم پوست

کاربرد لایه درم پوست

مهم ترین وظایف این لایه از پوست شامل موارد زیر میشوند:

  • تولید چربی و عرق توسط این لایه صورت میپذیرد.
  • خون رسانی به پوست را به عهده دارد.
  • خاصیت ارتجاعی و کشسانی پوست را عهده دار است.

واضح است که تولید چربی توسط غدد چربی انجام میشود. پس نتیجه میگیریم که غدد چربی در لایه درم قرار میگیرند و اگر پوست ما در نتیجه مشکلات هورمونی و دیگر موارد ناشی از تولید چربی بیش از حد، دچار جوش و آکنه میشود مربوط به این لایه پوستی است. همچنین احساس های ناشی از درد و گرما را لایه درم پوست کنترل میکند. نقش مهم دیگر این لایه، تامین استحکام پوست است. با وجود انواعی از رشته های پروتئینی و کلاژن، لایه درم خاصیت ارتجاعی پوست را بر عهده دارد. درباره این لایه در قسمت بعدی توضیحات مفطل تر را به شما ارائه میدهیم.

نقش لایه هایپودرم پوست

کاربرد لایه هایپودرم پوست

لایه هایپودرم پوست اصولا جزوی از پوست نیست اما در لایه بندی های سه گانه پوست در نظر گرفته میشود. نقش کلی این لایه از پوست چربی سازی و و ضربه گیری است.

نحوه محافظت از لایه های پوست   

محافظت از لایه های پوست

معمولا هر یک از اندام های بدن با طراحی بی نظیری که بدن ما دارد، محافظت از خودشان را بلد هستند. اما گاهی به بهم ریختن تعادل بعضی از موارد، نیاز به دخالت ما در پاکسازی و محافظت بهتر از پوست مان دارد. برای مثال با وجود آلودگی های بسیار زیادی که در شهر های بزرگ و صنعتی کشور ما وجود دارد قطعا پوست ما با آلودگی های زیادی درگیر خواهد بود و باید برای کمک به پوست در از بین بردن این آلودگی ها، از محصولات روتین پوستی مثل تونر و یا میسلار واتر ها استفاده کنیم.

با این حال در ادامه درباره چگونگی محافظت از پوست اطلاعاتی را به شما میگوییم. لایه های پوست نیاز به مراقبت دارند. ما این کار را با کمک محصولات پوستی انجام میدهیم. به همین دلیل داشتن یک روتین پوستی مناسب و دقیق بسیار اهمیت داشته و باعث داشتن پوستی صاف و شفاف برای ما میشود. با توجه به مواردی که بالا تر برای شما گفتیم حدس این که کدام یک از لایه های پوست چه نحوه محافظتی دارند آسان است. با این حال اشاره مختصری به آن ها میکنیم.

علاوه بر این که خود بدن ما دارای عوامل حفاظتی است، ما هم باید از لایه های پوست به خوبی محافظت کنیم. مهم ترین و اصلی ترین کاری که باید انجام دهیم استفاده از ضد افتاب ها است. نور خورشید و همچنین لامپ ها دارای اشعه میباشند که برای پوست ما بسیار مضر هستند و باید حتما از ضد آفتاب استفاده کنیم تا مانع از رسیدن اشعه های آن ها به پوست ما شود. در قسمت بعدی بیشتر به این مورد میپردازیم.  

محصولات پوستی روی کدام لایه های پوستی تاثیر گذارند؟  

محصولات پوستی برای لایه های پوست

معمولا گفته میشود که قبل از این که از محصولات روتین پوستی استفاده کنیم باید صورت مان را بشوریم. این موضوع کاملا با مبحثی که خواندیم جور در می‌آید. گفتیم که لایه اپی درم از سلول های شاخی و مرده تشکیل شده است و همچنین انواعی از چربی ها و آلودگی ها بر روی پوست صورت ما وجود دارد. پس اگر صورت شسته نشود عملا محصولات پوستی به لایه درم که مورد نظر ما است نمیرسد و اثری نخواهد داشت.

روند روتین به این صورت است که شما باید ابتدا با استفاده از فوم های شست و شو و یا میسلار واتر صورت خود را بشورید تا آلودگی ها و آرایشی بر روی صورت تان باقی نماند. سپس از تونر ها استفاده کنید تا چربی های عمقی تر را از روی پوست تان پاک کند و در نهایت از انواعی از سرم های پوستی، مرطوب کننده ها و غیره استفاده کنید تا مواد مغذی و آبرسانی به پوست تان به خوبی انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید